Великобритания и САЩ се договoриха за партньорство за справяне с нови пандемии

41

По време на срещата на Г7, Великобритани и САЩ сключиха споразумение за предотвратяване на бъдещи пандемии

Великобритания заяви, че е договорила партньорство със Съединените щати в  за справяне с новите пандемии чрез засилване на наблюдението на болестите и геномното секвениране в световен мащаб. Споразумението е станало в навечерието  на срещата на върха на лидерите на Г7, предаде Reuters.

Великобритания използва своето председателство на Групата на седемте богати държави, за да се ангажира да подобри глобалната готовност срещу възникващите заплахи за здравето в светлината на пандемията на коронавируса.

„За да се преустанови настъплението на този вирус и да предотврати разпространението на бъдещите болести, жизненоважно е целият свят да има достъп до усъвършенстваните технологии за наблюдение и последователност в Обединеното кралство,“ каза здравният министър Мат Ханкок.

„Чрез това ново знаково партньорство с най-близкия ни съюзник, ние споделяме своя опит със света, така че заедно можем да се обединим и да предприемем действия, за да предотвратим разпространението на бъдещи пандемии, за да запазим хората в безопасност навсякъде.“

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова