Хонконг стимулира ваксинираните със злато, коли и апартаменти

92

Едни от най- богатите хора в Хонконг и техните компании се опитват да насърчат гражданите да се ваксинират като предлагат различни стимули. Хората, които се ваксинират ще могат да електромобил Tesla, златни кюлчета и дори апартамент

Компанията на милиардера Ли Ка-шинг -CK Group, и нейната благотворителна фондация обявиха вчера, че ще раздадат награди на стойност 20 млн. хонконгски долара (2.6 млн. долара) под формата на ваучери за пазаруване, съобщават от Businesstoday.

Те ще бъдат разиграни на лотария сред хора, които са получили по две дози от ваксините. New World Development Co., оглавявана от милиардера Адриан Ченг, също обяви, че ще предложи 10 млн. хонконгски долара на хора с по-ниски доходи, които са се ваксинирали, информира Bloomberg.

„Стойността на различни награди, надвишава 120 милиона хонконгски долара“, заяви изпълнителният директор на Хонконг, Кари Лам.

Обявяването на различни награди от бизнеса изглежда дава резултат, тъй като общите резервации за ваксинации  са се увеличили в края на май. Около 15,1% от населението на Хонг Конг от 7,5 милиона души са били напълно ваксинирани срещу коронавирус, според информационната агенция.

Местната администрация обяви различни мерки, включително допълнителни ограничения за хора, които не са ваксинирани, с цел да се ускори темпът на ваксинационната програма.

По публикацията работи: Ралица Димитрова