Мащабно проучване доказва, че зехтинът намалява риска от сърдечни заболявания
Изследването е проведено в периода между 1990 г. и 2014 г. В него са участвали 63 867 жени и 35 512 мъже.
В началото е установено, че участниците не страдат от сърдечни заболявания, рак и от други хронични болести. На всеки четири години те трябвало да отговорят на въпроси, свързани с диетата и с начина си на живот, пишат от DarikNews.
Учените установили, че при участниците, които са консумирали по повече от половин супена лъжица зехтин на ден, с 15% е намалял рискът от сърдечно-съдови заболявания и с 21% – от исхемична болест.
Консумацията на подобно количество зехтин, обаче, не влияе на риска от инсулт, сочат данните от изследването.“Целта ни беше да проучим дали по-голямата консумация на зехтин се отразява добре на сърцето на американците“, обясни Марта Гуаш-Фере, която е ръководител на изследването.
Положителното въздействие на зехтин за намаляване на риска от сърдечни заболявания вече са показали проучвания, направени в средиземноморски държави.Потреблението на зехтин там е доста по-голямо от това в САЩ.
По публикацията работи: Ралица Димитрова
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment