Урсула фон дер Лайен: 100 милиона граждани на ЕС са ваксинирани срещу Ковид

blank
кадър: YouTube
- Реклама -

Председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен съобщи добри новини преди срещата на върха на Г-7 във Великобритания

Фон дер Лайен съобщи по време на пресконференция преди срещата на върха на Г-7 във Великобритания, че 100 милиона граждани в Европейския съюз вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Повече от половината граждани на ЕС са били ваксинирани с първа доза.

Фон дер Лайен подчерта, че ЕС също така изнася ваксини, докато имунизира населението си.

- Реклама -

„От 700-те милиона дози, произведени в Европа от миналия декември насам, приблизително 300 милиона дози са изнесени в над 90 страни“, посочи тя, изразявайки надежда преди срещата на върха на Г-7, че партньорите на ЕС също ще се ангажират да предоставят повече ваксини за други страни по света.

Според нея е необходимо да се знае произходът на COVID-19 и разследващите трябва да имат пълен достъп до местата и обектите, които биха могли да хвърлят светлина по въпроса, предаде БНР.

„От първостепенно значение е да научим за произхода на коронавируса“, каза фон дер Лайен на същата пресконференция. „Разследващите органи се нуждаят от пълен достъп до всичко, което е необходимо, за да открият наистина източника на тази пандемия“, добави тя.

 

По публикацията работи: Ралица Димитрова

- Реклама -