Отличен старт за Тасева и Калейн на Европейското първенство по художествена гимнастика

blank
колаж: "Нова Вест"
- Реклама -

Катрин Тасева е втора, а Боряна Калейн заема трето място във временното класиране след първите два уреда (обръч и топка) в квалификациите за многобоя след първите две от общо четири групи днес. Лидер до момента е Линой Ашрам от Израел.

Гимнастичките ще играят утре с бухалки и с лента, след което ще станат ясни медалистките в многобоя.

„Не съм доволна, определено мога повече и ще го покажа. Намирам се в много добра форма и определено имаше много емоция пред родна публика, но треньорите вярват в мен, аз също вярвам, че мога и съм готова за по-силно представяне. Това е емоция, която определено не трябва да допускам толкова близо до себе си и през следващите дни ще бъда малко по-изолирана. Г-жа Раева определено знае как да ни мотивира и с нея поговорихме много, смятам, че ще се представя много по-добре. Аз поначало съм много мотивирана, но сега, след като допуснах тези грешки, защото и на топката също имаше неточности, макар да нямаше изпускане и в следващите дни съм мотивирана да се представя блестящо, тъй като съм в много добра форма“, каза Боряна Калейн.

- Реклама -

„Доволна съм от старта. Концентрирана съм да покажа най-доброто от себе си и не разглеждам това състезание като последното ми Европейско първенство, а като едно поредно състезание и съм толкова концентрирана и вглъбена в себе си, че нищо друго, освен моята игра не ме интересува. В много добра форма съм и мисля, че ще се представя на нужното ниво. Надявам се да задържа това състояние“, заяви Катрин Тасева.

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че Боряна Калейн е можело да стартира по-добре в квалификацията за многобоя, а Катрин Тасева е започнала доста уверено на Европейското първенство по художествена гимнастика към Варна.

„Моята оценка за представянето им предполагам ще се препокрие с оценката на всички, които следят нашия спорт – специалисти, журналисти, съдии, че Боряна можеше да стартира много по-добре, но се случва. Не е страшно, защото това все пак е квалификация, трябва да влезем в първите 24. Катрин стартира доста уверено, много добре. Това, което като статистика мога да кажа, че Боряна на всички състезания влиза малко по-трудно и по-силните дни са ѝ втори, финали. Направихме един много бърз анализ – това, от което има нужда тя ще стане и мисля, че тя утре ще покаже истинската си сила, защото е в много добра форма, и тя, и Катрин. И се надявам да имаме късмет и добри дни“, каза Раева след представянето на българките.

- Реклама -