Погрешка: Ваксинираха срещу Covid 9-годишно дете

195

В Германия е поставена ваксина срещу Ковид на 9-годишно дете

Деветгодишно германче бе ваксинирано срещу COVID-19 по погрешка, написа британският в. Дейли мейл. Случаят е станал в град Бобинген, в южната провинция Бавария.

Малкото момиче е придружавало баща си в медицинския център в град Бобинген . Мъжът е имал час за имунизация срещу коронавирусната инфекция.

Лекарят е попитал детето дали то се страхува от инжекции и получил отрицателен отговор. Тогава той е дезинфекцирал ръчичката на момиченцето и ѝ инжектирал една доза от препарата на „Пфайзер/Бионтех“, разрешен за хора на и над 12-годишна възраст.

„Отначало помислих, че здравният работник се шегува. След като видях спринцовката с иглата, изтръпна. Изпаднах в шок и не можах да реагирам“, каза бащата.

Здравните власти в Бавария посочиха, че детето се чувства добре, а лекарят е лишен от правото да упражнява професията си за неопределено време.

Да припомним, това е вторият случай на погрешно поставяне на ваксини в страна от Европейския съюз през последно време. Както вече писахме, в Испания осем учители получиха по шест дози от препарата вместо една.

По публикацията работи: Ралица Димитрова