Температурите падат: Нова доза захлаждане през следващата седмица

190

В неделя над североизточните райони облачността ще е значителна, ще превалява дъжд, предимно слаб. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°. В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд временно интензивни, с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

Повишена вероятност за значителни количества на валежите има в понеделник в Западна, а във вторник в Южна България. Вятърът ще се задържи слаб, но бавно ще се ориентира от североизток.

През следващите три дни ще има и слънчеви часове, но отново, главно след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.