Какво ще бъде времето днес

74

Днес преди обяд над по-голямата част от страната – предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. По-неустойчива ще е атмосферата над Западна България и там има условия за градушки. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен с южна компонента. Максималните температури ще са от около 20° на север до към 27° на юг. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.