Microsoft представя новото поколение на Windows. Ето кога

80

Microsoft обяви кога ще представи следващото поколение на Windows

Компанията заяви днес, ще се представи новият Windows на 24 юни. Microsoft загатна, че работи по следващата версия на операционната система по време на своята годишна конференция Build 2021. Тя вече е започнала да изпраща и покани за онлайн събитието, съобщава Engadget.

Новата платформа ще бъде представена от Сатя Надела и Панос Панай, което подсказва, че събитието ще е с висока степен на важност за софтуерния гигант. По време на Build 2021 Надела спомена, че Microsoft работи от няколко месеца по новото поколение на операционната система.

Надела направи забележки за Windows миналата седмица малко след като компанията обяви, че няма да доставя Windows 10X. Тази операционна система първоначално е проектирана за устройства с двоен екран, като Surface Neo, което е забавено.

След това компанията усъвършенства фокуса си върху едноекранни компютри като лаптопи за Windows 10X, преди да каже на 18 май, че „вместо да пуснем продукт, наречен Windows 10X на пазара през 2021 г., както първоначално предвиждахме,  ще представим ново поколение Window 24″.

Windows, доминиращата операционна система за персонални компютри, е източникът на 14% от общите приходи за Microsoft, една от най-ценните компании в света. Компанията пуска две актуализации всяка година на своята операционна система Windows 10, откакто за пръв път стана достъпна през 2015 г.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова