Не засаждайте тези 4 растения до доматите, за да не унищожите продукцията

401

Винаги най-вкусните гозби се приготвят с домашно отгледани продукти. Затова е хубаво да се запознаете с някои правила, ако сами си произвеждате продукцията. 

В много ястия неизменно се използва доматът. Ако той присъства във вашата градина трябва обаче да знаете, че някои култури не се „разбират“ добре с доматите. Това се дължи на факта, че вредителите и болестите, присъщи за тях, могат да навредят на доматите.

Но какво никога не трябва да се засажда до тях?

Много градинари са на мнение, че краставиците и доматите винаги трябва да се сеят на разстояние. Чушките също не е добре да се засаждат в близост до доматите. Това важи и за петуниите, тъй като е възможно те да заразят зеленчука с опасна болест, която е пагубна за него. Патладжаните също не е добре да се засаждат до домати. Обикновено стъблото на домата е доста по-високо от това на патладжана и съответно ще ограничи достъпа на слънчева светлина до него.

Но въпреки това не забравяйте, че е най-важно да се грижите добре за всяка култура в градината си – поливайте я редовно, третирайте я със съответните препарати и тор в точния момент.

По публикацията работи: Мариела Анастасова