Взривиха известен румънски бизнесмен в автомобила му

107

Известен бизнесмен бе взривен в автомобила си събота сутринта в румънския град Арад

Бомбата е експлодирала в автомобила на бизнесмена Йоан Кришан в момент, когато той спрял на паркинга на местен супермаркет, съобщават от Valahia News. Според  местните власти убийството е било подготвяно дълго време и е извършено от няколко души.

Източници, близки до разследването, дадоха да се разбере, че става дума за самоделно взривно устройство, но ефективността и начинът на поставяне на бомбата говорят, че убийците са професионалисти. Бомбата е била задействана от разстояние. Според някои източници бизнесменът е имал проблеми напоследък – негов автомобил е бил подпален и му е била открадната сума пари от сейф.

Йоан Крисан е собственик на една от малкото ферми за африкански сом в Източна Европа. Фермата е създадена преди няколко години по периметъра на бивш завод за коноп на няколко километра от град Арад. Тя разполага с 22 басейна, снабдени с термална вода от сондаж с дълбочина 900 метра. В  някои от  басейните има десетки тонове риба.

Разследването на убийството е поето от прокуратурата към Върховния касационен съд заради сложността на случая и сериозните му последици.

Министърът на вътрешните работи на Румъния, Лучан Боде, заяви, че въпреки мафиотското престъпление, Румъния си остава безопасна страна. Той увери, че извършителите на престъплението ще бъдат намерени и изправени пред правосъдието.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова