10 души са задържани при полицейска операция у нас

376

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани десет мъже, съобщиха за медия „Нова Варна“ от Пресцентърът на ОДМВР-Бургас.

Образувани са пет бързи производства и седем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

– 19 годишен младеж от руенското село Ябълчево, в обитаваната от когото квартира в Айтос, са намерени и иззети : два буркана с вместимост от0,580 мл., съдържащи суха зелена тревна маса около 100 гр. / марихуана/и плик с 21 бели таблетки / чийто точен състав е в процес на изясняване/.

Младежът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. Послучая е образувано бързо производство.- двама бургазлии / на 38 и 42 години/ и 27 годишна бургазлийка,пребиваващи в апартамент, разположен на ул. «Сливница», в който следизвършено претърсване, са намерени и иззети : стъклена тава с полепналопо нея кафеникаво кристалообразно вещество, пластмасово шише счервеникаво прахообразно вещество, пластмасово шише с прозрачнатечност със специфичнамиризма и утайка на дъното, буркан с бяловещество на кристали, две колби, везна и други вещи и прекурсори запроизводство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебнопроизводство.

– 25 годишен криминално проявен бургазлия, обитаващ апартамент вбл. 49 в ж.к. «Изгрев», от който са намерени и иззети : стъклена купа,съдържаща на дъното бяло кристално вещество, пластмасова бутилка отсолна киселина, пластмасова бутилка и шише с мирис на ацетон, кутия счервено кристално вещество / червен фосфор/, бяло кристално вещество /
метамфетамин/ и други вещи и прекурсори за производство наметамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая еобразувано досъдебно производство.