Нова стрелба в САЩ, има загинали

80

Поредна масова стрелба в САЩ. Инцидентът е станал в Охайо,в жилищен комплекс в предградието на Кълъмбъс, съобщават от Daily Mail

Най-малко петима души са загинали по време на стрелбата.Жертвите са били открити вчера в апартамент в Уест Джеферсън, Охайо. Трима души са били намерени застреляни вътре в сградата, а  двама отвън.

Полицията е била предупредена за стрелбата от случаен минувач, който се обадил на 911. Местните власти започнали да търсят  заподозрян и доказателства.

Съобщава се, че Бюрото за наказателно разследване в Охайо и шерифската служба на окръг Мадисън подпомагат полицията на Западен Джеферсън в разследването.

Шефът на полицията  Джеферсън Кристофър Флойд заяви, че подобни инциденти рядко се случват в Западен Джеферсън. Той допълни, че причината за стрелбата все още се изяснява.

Това е поредната стрелба с жертви в САЩ. Дебатите за масовото притежание на огнестрелни оръжия в страната отново са на дневен ред, като администрацията на президента демократ Джо Байдън иска да затегне контрола.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова