Излезе резултатът от теста за наркотици на Дамиано Давид (ВИДЕО)

4633

Резултатът от теста за наркотици на вокалиста на групата победител в тазгодишното издание на „Евровизия“ разбуни слуховете

Фронтменът на рок групата Måneskin (Манескин), победила на тазгодишния конкурс Евровизия, се подложи доброволно на тест за наркотици. Дамиано Давид предприе тази стъпка, след като се появиха слухове, че се е дрогирал по време на финала на конкурса.

Тестът на музиканта не показа наличие на упойващи вещества в организма му, предава БТА.


„Никаква консумация на дрога не е имало в зелената стая на конкурса в Ротердам и с това ние считаме, че случаят е приключил“, се казва в изявление на организаторите.

Слуховете, че Дамиано Давид е взел кокаин на финала на Евровизия, се разпространиха бързо, след като в социалните мрежи се появи видеоклип, в който се вижда как вокалистът се накланя към масата и бързо се отстранява от нея.


Музикантите от Måneskin веднага обясниха, че фронтменът им не се е дрогирал, а се навел заради счупена чаша – той се опитвал да издуха парчетата.

„Не взимам наркотици. Хора, моля ви, не говорете такива неща, моля ви!“, каза Дамиано Давид на пресконференция.

Организаторите на Евровизия потвърдиха, че след проверка, около масата е било открито разбито стъкло.


„Бяхме осведомени за слуховете около видеоклипа с участието на италианските победители на конкурса Евровизия, заснет в зелената стая (мястото, където изпълнителите очакват обявяването на резултата им), съобщиха организаторите на проявата.

Самата група поиска да ѝ бъден направен незабавен тест, но Европейският съюз за радио и телевизия не успя навременно да организира проверката.

Пред Би Би Си Дамиано Давид се оплака, че тези „абсурдни“ слухове са засенчили победата на групата на Евровизия и допълни, че е обиден.

Италианската група Måneskin спечели Евровизия с песента „Zitti E Buoni“ (Тихи и добри), като събра общо 524 гласа.

„Искаме да кажем на цяла Европа, на целия свят – рокендролът никога няма да умре“, заявиха те след победата в Ротердам.

Това е третата победа на Италия в конкурса и първата от 31 години.

„Невероятно е. С песен като тази е невероятно“, каза вокалистът на групата Дамиано Давид, отваряйки бутилка шампанско, за да отпразнува победата.

Според басиста на групата Виктория Де Анджелис първото им място показва, че хората обичат музиката им. „Това е най-важното за нас“, увери тя.

Песента „Zitti E Buoni“ е музикално противопоставяне на предразсъдъците и стереотипите, на онези, които държат хората да са винаги „тихи и добри“.

Рефренът на песента гласи: „Аз съм луд, но различен, и ти си луд, но си различен от тях, ние сме луди, но различни от тях“.

Първото място група Måneskin зае с вота на публиката, след драматично гласуване, в което първоначално за върха си съперничеха Швейцария и Франция.

От X Factor до голямата сцена на Евровизия: Кои са Måneskin?

Група Måneskin е основана през 2015 г. от басистката Виктория Де Анджелис, китариста Томас Раджи, вокала Дамиано Давид, барабаниста Етан Торкио. Те са приятели от училище.

Името означава „лунна светлина“ на датски – майчиния език на Виктория Де Анджелис. Групата смесва различни музикални влияния – от рок и рап до реге, фънк и поп. Има два издадени студийни албума.
С песента „Zitti e buoni“ Måneskin спечели и голямата награда на фестивала в Сан Ремо.

Групата става известна с участието си в 11-ото издание на риалити шоуто X Factor преди четири години. Тогава тя се класира втора с песента „Chosen“и успява да сключи договор със „Сони“. Едноименният албум става двойно платинен.

През 2018 г. сингълът „Torna a casa“ става петорно платинен и е гледан почти 110 милиона пъти в YuoTube. Други техни популярни песни са „Morir da re“ (2018), „Fear for Nobody“ (2019) „Vent’anni“ (2020).

„Групата ни прехвърля музиката от миналото в съвремието ни. Има толкова много групи, но малко остават. Като естетично вдъхновение носим духа на The Rolling Stones, на The Doors, каза през 2017 г. Дамиано Давид пред сп. „Дива е дона“.

По публикацията работи Снежина Раева