7 души са задържани при полицейска операция

176

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани четирима мъже и три жени, съобщиха за медия „Нова Варна“ от Пресцентърът на ОДМВР-Бургас.

Това са 20 годишна жена от Рудозем, общ. Смолян, 36 годишна бургазлийка и 46 годишна жена от Черноморец. Образувани са пет бързи производства и две преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Неутрализирана е една оранжерия за отглеждане на канабисови растения.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на: – 20 годишна жена от Рудозем, общ. Смолян, която на 20.05.т.г. около  19.40 ч. е била проверена, като пътуваща в л.а. «Алфа Ромео 159», с благоевградска регистрация от служители на Районно управление – Поморие. Жената е придружавана от двама младежи / на 17 и 20 години/. При извършения личен обиск в нея са открити и иззети : плик със суха зелена тревна маса / канабис/, три свивки с бяло прахообразно вещество / амфетамин/ и кафеникаво топче с неправилна форма, реагирало при направения полеви наркотест на хашиш. 20 годишна жена е задържана за срок до 24 часа в Районно управление – Поморие. По случая е образувано бързо производство.

– 29 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който е проверен от служители на Пето Районно управление – Бургас около 15.20 ч. на 20.05.т.г. в района на училище «Васил Априлов» – намерении и иззети са : кутийка и множество торбички с бяло кристалобразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло около 15 гр. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство. При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случаи. Водачите са на възраст от 19 до 43 години. Трима от водачите / на 26, 27 и 28 години/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, един 19 годишен мъж от Свети влас шофирал л.а. „Сеат Ибиза”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис и метамфетамин и един 43 годишен мъж от бургаския квартал „Горно Езерово” шофирал л.а. „Опел Астра”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин.