Ще бъде ли депутат Калин Вельов

59

Калин Вельов беше предложението на ГЕРБ за министър на културата, но този скабинет не се прие от Народното събрание. Музикантът беше депутат от ГЕРБ, обсъжда се дали ще е отново в листите.

„Уча се в движение на много неща. Като амбициозен човек, постоянно си поставям нови върхове. Предстоят ми такива в социалния и политическия живот”, заяви музикантът Калин Вельов, който беше и депутат от ГЕРБ, предаде NOVA.

Според него участието му в политиката има социална кауза, защото е представял хора от неговия сектор. От ръководството на ГЕРБ зависело дали Вельов ще бъде отново в листите, но той е дал ясна заявка и смята, че може да бъде полезен.

„За мен е важно хора от нашия сектор да участват в политиката. Това от дълги години го говорим на събрания. Бъдещето ще покаже как ще се развият нещата. Аз показах, че мога да се отдам на тази кауза. Направих много срещи с хиляди хора”, подчерта музикантът.

Вельов сподели, че е в добри отношения с колегите си от „Ку ку бенд“. Той обаче е на мнение, че Слави Трифонов няма да се кандидатира за премиер, а ще излъчи експертно лице.