Жена изпра в пералнята печеливш лотариен билет за 26 милиона долара

365

Жена от Калифорния твърди, че е спечелила от лотарията 26 милиона долара. Тя обаче има малък проблем – по грешка е унищожила печелившия билет, като го е изпрала в пералнята

Жената твърди, че е закупила лотарийния билет от магазин ARCO AM, печелившите числа от който били изтеглени на 14 ноември. До последния ден за прибиране на печалбата 14 май никой не се бил появил с печелившия билет, което накарало жената да отиде в магазина и да обясни какво се е случило.

Кати Джонстън, говорител на Калифорнийския лотариен център, заяви пред изданието, че поне шестима души са се обърнали към офиса им без билети.

За да спечелите джакпота, трябва да имате „убедително съществено доказателство, че сте притежавали билета“, каза Джонстън.

Управителят на магазина сподели, че има видеозапис от камерите, който потвърждава, че  жената е купила билета, но Джонстън каза, че кадрите от магазина са недопустими и не могат да се използват като доказателство, тъй като камерите в магазина не са собственост на лотарийния център и не могат непременно да докажат кой точно билет е закупила тя.

Ако масивната награда никога не бъде заявена, близо 20 милиона долара от нея – опцията за пари – ще бъдат инвестирани в държавни училища в Калифорния. Според съобщение от Калифорнийския лотариен център училищната система е получила над 1 милиард долара непотърсени лотарийни награди от самото си създаване.

Източник: Insider

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова