Тежка влакова катастрофа в САЩ. Десетки души са евакуирани (ВИДЕО)

227

Влак дерайлира в крайния северозападен град Айова, град Сибли в неделя следобед, карайки властите да наредят евакуация в района.

Товарна влакова композиция се е преобърнала в САЩ. Инцидентът е станал в американския щат Айова, обърнали са се 40 вагона.

Инцидентът е станал около 14:00 в неделя, в покрайнините на Сибли, малък град с около 2700 жители в северозападната част на Айова, на границата с Минесота, пише RT.com. Няма съобщения за пострадали, но част от града е получила заповеди за евакуация.

Дерайлирането се е случило на железопътна линия на Юнион Тихоокеански регион, според информация от уебсайта на Министерството на транспорта на Айова.

Говорителят на Union Pacific Робин Тисвър заяви пред Асошиейтед прес, че около 47 мотриси са слезли от коловозите по време на дерайлирането, но влаковият екипаж не е пострадал. Тя каза, че железницата работи с местните власти и причината за дерайлирането е в процес на разследване.

Шефът на пожарната в Сибли Кен Хълс заяви пред радио KIWA, че влакът е превозвал тор и амониев нитрат, често срещано, силно взривоопасно химично съединение, използвано за производство на торове, експлозиви, кибрит и пиротехника.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова