Разхлабват мерките във Великобритания

38

Остават притесненията, поради факта, че индийският вариант е все по-често засичан на Острова

От днес във Великобритания отпадат редица ограничителни мерки. Хората могат да ходят на гости, заведенията ще обслужват клиенти на закрито, а забраните за пътуване в чужбина се заменят с доста по-умерени правила.

Междувременно, огромни опашки за ваксинация се извиха в провинцията в Англия, съобщи Нова телевизия. Много хора, които още не са имунизирани, търсят ваксина заради страха от индийския вариант на вируса. В Северозападната част на страната има все повече случаи на новия щам. Правителството засега казва, че ще се придържа към плана за постепенно сваляне на ограниченията.

„Понеже този вариант може да се разпространява дори по-бързо от британския, видяхме през декември какъв може да бъде резултата. Ситуацията може да излезе от контрол. Ваксините дават защита. Тя е много добра, но не е абсолютна. Защита от 97 процента срещу смъртоносно разболяване е фантастична, но все пак не е 100 процента. Трябва да сме внимателни.“, обясни министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок.

По публикацията работи Снежина Раева