Лютви Местан за катастрофата със загиналото 6-месечно бебе: Не разбрах в какво съм обвинен. Невинен съм

454

Двама за обвиняемите за смъртта на 6-месената Еджрин – Лютви Местан и бащата на детето

„Не разбрах в какво съм обвинен. Невинен съм. Обяснение ще дам на по-късен етап“. Това заяви пред окръжния съд лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който е един от обвинените за причиняване на смъртта на 6-месечно бебе при катастрофа край с. Загорско.

Другият обвиняем по делото Юсеин Ахмед, баща на загиналото бебе, заяви, че разбира в какво е обвинен, но ще даде обяснения на по-късен етап.

Заседанието по делото за катастрофата край с. Загорско стартира в понеделник и ще продължи два дни с разпити на 25 свидетели. В първия ден показания трябваше да дадат 12 души. 4 от свидетелите не се явиха. Двама от тях са изпратили болнични листове. Единият от свидетелите е нередовно призован, защото не бил намерен на посочения от него адрес. Свързали с него по телефона, но той обяснил, че е лекар и в деня на делото е дежурен, затова няма как да дойде.

Заседанието на съда беше прекъснато два пъти още в самото начало, съобщи „24 часа“. Първото беше, защото адвокатът на Местан поиска съдът да им осигури бюро и стол, с каквито разполага прокурорът. Мотивите му бяха свързани с противоепидемичните мерки и големия обем материали по делото. Наложи се съдебни служители да донесат бюро и два стола.

Второто прекъсване се наложи, защото майката на загиналото дете почти колабира, докато съдът установяваше самоличността й.

Припомняме, че катастрофата стана на 14 април 2019 година, когато от разклона за с. Загорско, колата на Местан навлиза в главния път за Маказа и удря колата, в която пътува четиричленното семейство на Ахмед.

По публикацията работи Снежина Раева