Трите най-големи американски авиокомпании отмениха полетите си до Израел

80

Най-големите авиокомпании в Америка – United Airlines, Delta Air Lines  и American Airlines отмениха полетите си до Израел, съобщават от Reuters

Радикалната палестинска групировка „Хамас” изстреля още ракети към Тел Авив и Ерусалим рано тази сутрин. До момента няма информации за жертви и пострадали.

Авиокомпанията United Airlines  е отменила полетите си от Чикаго, Нюарк и Сан Франциско до събота.

„Издадохме отказ от пътуване, за да позволим на клиентите да коригират пътуванията си до 25 май . Ще продължим да наблюдаваме ситуацията“, каза говорител на United.

„American Airlines “ отмениха ежедневните си полети от Ню Йорк до Тел Авив в сряда и четвъртък и предложи на пътниците си смяна с по-късни дати.

Авиокомпанията „Delta“ отмени полетите си от Ню Йорк в четвъртък.

El Al Israel Airlines заяви по-рано в сряда, че е готов да изпълнява допълнителни полети според изискванията, „за да държи небето на Израел отворено“. Това може да включва специални полети за репатриране на израелци, заседнали „на места, от които не е възможно да се върнат у дома“, се казва в изявление.

В понеделник Израел спря за кратко излитанията от основното си летище Бен Гурион и отклони входящите полети след ракетен обстрел на Хамас в района на Тел Авив. Страната разполага с по-малко летище на юг, наречено Рамон, предназначено да служи като спирка, ако военновременните заплахи налагат по-продължително затваряне на Бен Гурион.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова