„Призрачна гора“ се появи в центъра на Ню Йорк

209

Художничката Мая Лин е измислила интересен начин да предупреди хората за опасността от изменението на климата и покачането на морското равнище

В центъра на пролетната зеленина на Ню Йорк, художникът Мая Лин е монтирала безплодните, кафяви стволове на 49 мъртви дървета от атлантически бял кедър в парк в Манхатън като „Призрачна гора“, за да предупреди за опасността от изменението на климата и заплахата от покачване на морското равнище.

„Това е горичка от атлантически кедри … жертви на наводняване със солена вода от издигащи се морета поради климатични промени“, каза Лин, дизайнер на Мемориала на ветераните от Виетнам във Вашингтон, окръг Колумбия.

„Те се наричат„ Призрачни гори “. Исках да пресъздам призрачна гора, за да повиша осведомеността за това явление“, добави тя, отбелязвайки, че повече от 50% от атлантическите кедри на източното крайбрежие на САЩ са загубени.

Дърветата, някои от които на 80 години, са от Атлантическия Пайн Барънс в Ню Джърси, който е на около 160 мили от центъра на Манхатън.

Изложбата в парк „Медисън Скуеър“, в сянката на Емпайър Стейт Билдинг, ще бъде показана до 14 ноември.

Източник: Reuters

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова