Тези средства със сигурност ще ви помогнат да се отървете от досадното хъркане

55

Едва ли има човек, който обича да слуша някой да хърка. Този досаден звук, идващ от човека до нас може да ни държи будни с часове

Хъркането е доста често срещано заболяване, което обикновено се подценява. Човек, който хърка, не винаги го осъзнава, въпреки че звуците, които издават по време на сън, могат значително да намалят качеството на съня при членовете на домакинството или съквартирантите.

Най-честата причина за хъркането е неподходящият начин на живот. Преди да решим да посетим лекар, струва си да променим няколко лоши навика, които могат да причинят заболявания, свързани със нарушение на съня.

Какво трябва да направим? 

Променете позицията си за сън, ако спите в легнало положение. Лягането по гръб води до усилване на хъркането. Това е така, защото езикът се накланя назад, отваряйки устата и стеснявайки носоглътъчния канал и гърлото на провлака. За да се справите ефективно с хъркането, легнете настрани.

Качественият матрак ще гарантира, че спането в която и да е друга позиция няма да повлияе на ефективността. Направете си изследване и ако се наложи отстранете появили се инфекции. Ако хъркането се появява спорадично и е най-често, когато тялото ви е податливо на настинки, това може да бъде причинено от запушване на дихателните пътища.Не лекуваната хрема , синузит или увеличени сливици ви принуждават да дишате през устата, причинявайки досадни звуци.

Изберете правилната възглавница

Това ще намали хъркането и ще помогне в борбата с нарушенията на съня. Изборът на възглавницата е от ключово значение, тъй като правилната опора на главата, шията и гръбначния стълб до голяма степен влияе върху регенерацията на тялото и здравословната почивка. Спете с плоска възглавница под главата си – с високото си положение дихателните пътища се стесняват. Най-добрият избор е анатомична възглавница, която се адаптира към формата на главата.

Откажете се от стимулантите

Никотинът в цигарите кара слюнката да остане в трахеята и ларинкса, дразни гърлото и причинява подуване на лигавицата. Това значително затруднява излизането на въздух от белите дробове. Два часа преди лягане също е добре да спрете приемането на всякакъв вид алкохол, който кара мускулите на гърлото и езика да се „надуват“. А това води единствено към едно нещо – неприятното хъркане и естествено не здравословен сън. Хапчета за сън и успокоителни също имат подобен негативен ефект.

Източник: Actualno.com