Какво се случва с тялото ни ако ядем всеки ден месо?

1807

Хранителните навици на хората са различни – едни обичат да консумират голямо количество месо, други пък предпочитат се въздържат от местните продукти

Но замисляли ли сте се каво се случва с тялото ни ако ядем всеки ден месо?

Според специалистите всеки човек трябва да избере безопасно количество месо за себе си, за да не навреди на организма.

Най-ценният източник на микроелементи и витамини сред всички видове месо е говеждото месо. То съдържа голямо количество фолиева киселина, което е особено полезно за бременни жени.

Също така, телешкото месо прочиства кръвта и усилва съсирването, укрепва костите, нервната система (с помощта на фосфор).

Свинското месо съдържа огромно количество витамини от група В, арахидонова киселина и селен, които са естествени „антидепресанти“. Ако сте алергични, най-безопасното месо за вас е заекът.

Протеинът в заешкото месо се усвоява на 96% (за сравнение, протеинът от говеждо месо се абсорбира само на 60%). Висококачественото пилешко месо съдържа голямо количество линолова киселина, която помага за укрепване на имунната система, глутаминът в пилето нормализира нервната система, а ниацинът поддържа сърцето и нормализира нивата на холестерола.

Пуешкото е нискокалоричен диетичен продукт, който лесно се усвоява поради ниското съдържание на неразтворими мазнини. Това месо съдържа много калий, фосфор и не причинява алергии.

Прекомерните количества месо могат да увеличат холестерола, да провокират чернодробни и стомашно-чревни заболявания.

Колко месо можете да ядете на ден?

Европейските лекари препоръчват на здрав възрастен да яде червено месо не повече от 3 пъти седмично и не повече от 125 грама на хранене. Такава норма ще бъде доста безопасна и ще насити тялото с протеини. В други дни добавете риба, птици и зеленчуци към вашата диета.

Освен това трябва ежедневно да ядете други протеинови храни, за да поддържате диетата си пълноценна. Какво ще се случи с тялото, ако ядете месо всеки ден Прекомерната консумация на месо води до повишаване нивата на холестерола в кръвта, така че хората със стомашно-чревни проблеми и сърдечно-съдови заболявания трябва да ядат по-малко месо.

Източник:Actualno.com

По публикацията работи: Ралица Димитрова