Няколко полицаи са простреляни, а един загина при акция срещу наркодилъри

21970
Снимка: Pixabay

Полицай от Франция загуби живота си вчера при полицейска операция срещу наркодилъри в град Авиньон. Това съобщи премиерът Жан Кастекс, цитиран от ДПА. 

„Ще бъде направено всичко, за да не остане безнаказан този отвратителен акт“, написа той в Twitter.

Според местни медии полицаят бил застрелян, когато той и негови колеги проверявали известно сборище на наркодилъри. Убиецът избягал със скутер. Вътрешният министър Жерал Дарманин заяви, че няколко полицаи били простреляни по време на операцията и нарече убития служител на реда „герой“, пише БТА.

Насилието срещу полицаите е често явление във Франция, отбелязва агенцията. Само преди две седмици полицейска служителка беше убита с нож от тунизиец пред полицейски участък в Рамбуйе, близо до Париж.

Френското правителство иска да предостави по-голяма защита на служителите на реда в страната с нов закон за сигурността, който беше посрещнат с големи протести. Критиците на законопроекта се опасяват, че той ще доведе до ограничаване на свободата на печата, тъй като предвижда големи глоби и присъди затвор за хора, които публикуват в интернет снимки на полицаи, на които ясно се виждат лицата им, и съобщават техните имена и адреси.

По публикацията работи: Мариела Анастасова