Според диетолозите след навършване на 30-годишна възраст е добре да внимаваме какво консумираме, ако искаме да се радваме на добро здраве
След 30-35 годишна възраст метаболизмът на хората се забавя, а производството на колаген намалява. Това е възрастта, в която се увеличава рискът от развитие на хипертония, атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.
За да предотвратим развитието на тези заболявания е добре да изключим някои храни от менюто си. Ето някои от тях:
На първо място се препоръчва да спрем да консумираме пържени храни. Важно е да се уточни, че всяко ястие, приготвено чрез пържене в масло, също е вредно, било то месо или зеленчуци, пишат от zdrave.to.
Млечните продукти с ниско съдържание на мазнини също трябва да се избягват, въпреки че са много популярни сред тези, които отслабват. Факт е, че мазнините в тях се заменят с голямо количество захар, подсладители и различни вредни добавки.
Особено много вредни вещества се съдържат в газираните напитки, предупреждава диетологът. Основните рискове, свързани с тази напитка, са рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет, остеопороза, болестта на Алцхаймер и Паркинсон.
Също така е препоръчително да се въздържамв от хапване на чипс и храни, съдържащи натрий, особено колбаси и преработени месни продукти.
По публикацията работи: Ралица Димитрова
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment