Кола се „паркира“ върху ограда на къща във Врачанско

blank
колаж: "Нова Вест"
- Реклама -

Инидентът е станал на опасен завой във Врачанското село Гложене. Местните жители настояват да се вземат спешни мерки, тъй като това не е първият подобен инцидент. 

Лек автомобил не успява да вземе опасен завой, излиза от платното, завърта се и спира върху циментова ограда в село Гложене. Жената зад волана се е отървала само с уплаха.

„Органите на реда ще кажат какво се е случило точно. Жената е местна – или не е внимавала нещо, или е карала с превишена скорост“, каза пред bTV кметът на селото Петко Петков.

- Реклама -

По думите му през годините по-рано не е имало толкова често инциденти на този завой.

„Самият завой е опасен. След обратен наклон пътят е хубав и се кара с висока скорост“, каза Влади Петров, който живее на това място.

Това е втора злополука в същия имот за по-малко от половин година. През декември тежкотоварен камион проби оградата и паркира в двора на къщата. И в двата случа? става дума за шофиране с превишена скорост.

„След инцидента през декември хората искаха да бъдат поставени предпазни заграждения, но това не се случва. Сигнализирал съм, АПИ и общината знаят за проблема имаме обещание, че ще се поставят мантинели. Проблемът е най-вече високата скорост“, заяви кметът Петко Петков.

Стопаните на имота, в който катастрофират коли и тирове, призовават коварният завой да бъде обезопасен, за да не се стигне до още по-тежки последствия.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -