ГЕРБ сезира Конституционния съд за машинното гласуване (ВИДЕО)

33
blank
Кадър: Facebook
- Реклама -

ГЕРБ-СДС са сезирали Конституционния съд и за промените в Изборния кодекс

Това обявиха от парламентарната група на брифинг. Жалбата е 17 страници и атакува машинното гласуване, изборът на ЦИК и мажоритарния вот.

„Внасят се противоконституционни текстове. Приетият Изборен кодекс застрашава свободното право на българския гражданин да избира. Пускаме конституционна жалба. Подписали сме се всички членове на ГЕРБ-СДС. Очакваме Конституционният съд да защити правата на българите“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в кулоарите на Народното събрание.

- Реклама -

ГЕРБ сезира Конституционния съд и за изцяло машинното гласуване. От партията заявиха още, че нямат доверие на софтуера за машинното гласуване.

„Искам да се обзаложа, че първото действие на служебното правителство ще бъде смяна на ръководството на „Информационно обслужване“, коментира Радомир Чолаков. По думите му става дума за „насилствена модернизация“ с машинното гласуване в секции с над 300 души.

„ЦИК бе променен радикално, но ние не знаем защо. Цялото това бързане издава някаква трескавост, но не е ясно за какво, очакваме да видим. Разчитаме на последния страж на Конституцията – Конституционния съд“, заяви Радомир Чолаков.

- Реклама -