Вижте празничната програма в София по повод 6 май

155

Денят на храбростта и празник на Българската армия през тази година ще бъде отбелязан с няколко прояви, съобразени с въведените противоепидемични мерки за опазване на здравето на хората. Те включват водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на Незнайния воин в София и демонстрации на способности от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции в различни гарнизони в страната.
По традиция в навечерието на празника, на 5 май, от 19.00 ч. в столицата ще се проведе празничен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър.

С оглед на спазването на противоепидемичните мерки концертът ще се състои на новопостроената открита сцена на алеята на бележитите българи до езерото „Ариана“ в Борисовата градина.
Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще зарадва своята публика с нова, разнообразна програма. В концерта ще участват Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Райко Кирилов, Емили Валенти, Сунай Чалъков, Вили Станева с детска вокална група „Смехоранчета“, Съни, квартет „Армейска песен“, фолклорна формация „Ладена“, Таня Дупаринова, Стоян Бончев, Веселин Вачев, танцова формация „Алгара“, клуб по спортни танци „Импулс“, „Майсторите на танца“ и др. Водещи ще бъдат Галя Димитрова и Явор Вълканов.
Концертът е организиран със съдействието на Столичната община.
От 21.00 ч. по повод Деня на Храбростта и празник на Българската армия ще бъде проведена празнична илюминация.
Каним жителите и гостите на София на концерта на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър от 19.00 ч. на 5 май 2021 г. пред откритата сцена до езерото „Ариана“ в Борисовата градина в София, заповядайте!