Борисов и проф. Ангелов на живо: Последни данно за ваксинацията (ВИДЕО)

56

Днес у нас бяха доставени още дози от ваксината на „Пфайзер-Бионтек“. Ваксинацията у нас продължава със „зелени коридори“ и при личните лекари. Започва организацията да се ваксинират всички работещи в сектор „туризъм“, за да може да се открие спокойно летният сезон.
Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо при получаването на огромната доза ваксини на „Пфайзер“ – почти 280 000 дози.
След тежки преговори в Европа, Борисов успя да договори увеличени доставки от имунизационния препарат, за да се ускори ваксинацията в България.
“Чакахме да стане 10:30, за да се събудят, щото 9:30 им било рано. Аз като ставам в 6 и 9:30 и ми е средата на деня“, започна премиерът.
„Тук сме, за да благодаря още веднъж, за да благодаря на ЕК. Сега 274 хиляди ваксини, ако по 20 хиляди на ден се ваксинират, на месец 600 хиляди. А трябва повече, на макс да се мобилизила системата“, каза Борисов.
“С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше. “Робърт Кох“ на всички европейски съвети се позовават на него, има няколко вида риск, ние бяхме в зоната с висок риск. От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пускане на смс, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия която от октомври е в пълен локдаун с чест можем да кажем че сме приключили третата върна. и в същото време когато института Робърт Кох ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират“, продължи той.