Заведенията в Гърция отворят врати от днес, но при строги мерки

55

След 6 месечно затваряне ресторантьорският бизнес в южната ни съседка Гърция започва отново работа, но при строги мерки

От днес заведенията в Гърция отново отварят врати, но при определени условия. Кафенетата и ресторантите в страната ще работят само на открито.  Според правилата, масите трябва да са на определена дистанция, а на тях могат да сядат до 6 човека.

Собствениците на кафенета, ресторанти и таверни очакват първите си клиенти. Заради празничната серия от дни, много заведения, предимно тези на брега на морето, са резервирани поне за една седмица, съобщават собствениците.

Повечето заведения днес са резервирани от именници, тъй като на този ден гръцката  църква отбелязва празника на Свети Георги, едно от най-популярните имена в Гърция.

В страната отпаднаха редица ограничения, но част от мерките, като задължителното носене на маски, ще се запазят и през туристическия сезон, предупреждават от здравното министерство. Глобата за липса на маска е 300 евро.

Вечерният час в страната се измества с един час по-късно и е до 23 часа. За излизане от дома все още важи правилото за пускане на смс, но това условие няма да се прилага при туристите, пишат от Bulgaria on Air.

Предстои част от ограниченията за пътуване в Гърция ще се премахнат с началото на туристическия сезон от 15-ти май.

По публикацията работи: Ралица Димитрова