Ето коя е най-опасната кръвна група

195

Учени от университета в Харвард разкриха коя е най-опасната кръвна група

Всяка кръвна група образува определени антитела като защитна реакция на организма срещу навлизането на чужди тела, например микроорганизми.

Наличието или липсата на антигени, както и възможните комбинации създават хиляди варианти на антигенни структури. Антигените се обединяват в групи по системата АВ0, по резус фактор и други.

Американски учени от Харвардския университет обаче са открили, че една от кръвните групи има сериозен ефект върху човешкото здраве.

Според тях, 4-та кръвна група с отрицателен Rh фактор е най-опасната за живота. Учените отбелязват, че в света едва 8 процента от хората са с тази кръвна група, пише zdrave.to. Специалистите открили, че притежателите на АВ отрицателна група рядко имат деца.

Според изследванията на учените е по-вероятно жени с такава кръвна група да се разболеят от рак, отколкото жените с някоя друга кръвна група. Също така хората, които имат „отрицателна“ кръвна група, са податливи на инсулти и отрицателни промени в мозъка.Те често имат намален имунитет и абсорбират заболяванията като гъба.

Според лекарите такива хора трябва да се хранят правилно. За тях ще бъде полезно да включат в диетата пуешко, заешко, агнешко месо, да откажат пържените храни и маслото.

Източник: Actualno.com

По публикацията работи: Ралица Димитрова