На 102 години почина съпругата на Кърк Дъглас

948

Светът се сбогува с Ан Дъглас, съпругата на Кърк Дъглас и доведена майка на Майкъл Дъглас. Тя почина на 102 години, съобщават от сп. People

Ан e издъхнала в дома си в Бевърли Хилс в четвъртък. Нейният съпруг почина през февруари миналата година. Двойката беше женена в продължение на 66 години и има двама сина – Петър и Ерик.

„Ан беше повече от доведена майка. Тя даваше всичко от себе си за нас, особено за баща ни. Татко нямаше да има толкова успешна кариера без подкрепата на Анн. Катрин (Зита-Джоунс), аз и децата я обожавахме. Тя винаги ще бъде в сърцата ни“-  казва в изявление 76-годишния актьор Майкъл Дъглас.

„Баща ми не можеше да пази тайна. Ан беше точно обратното. Ето защо бях толкова трогнат, когато прочетох тяхната книга в съавторство “ Кърк и Ан „, в която тя разказа за ранния си живот в Германия, нейните военни години в окупирана Париж и кариерата й, преди да срещне баща ми „, добави Майкъл. „Тя също така включи личната им кореспонденция, която ми даде нови прозрения за техните ухажвания и брак.“

Ан е работила като пиар в киното, когато се е запознала с Кърк през 1953 г. на снимачната площадка на филма Act of Love. в Париж. Две години по-рано актьорът се е развел с първата си съпруга Даяна. Даяна Дъглас почина през 2015 г. Ан и Кърк се женят в Лас Вегас през 1954 г. През 2004 г. правят нова церемония по случай 50-ата годишнина от брака си.

Ан Дъглас навърши 102 години само преди седмица. Тогава Майкъл Дъглас я поздрави със снимка в Инстаграм.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова