Covid отделение в пловдивска болница тъне в мизерия (СНИМКИ)

213

В Covid отделението в болница „Свети Мина“ в Пловдив условията са нечовешки. За това сигнализира потребител на социалната мрежа Фейсбук. 

Олег Петров е публикувал снимки на болнични стаи, от които се виждат влага и мухъл по стените, които са унищожили всичко.

„Ковид отделението, водено от доктор Янев е нещо, което няма да забравя никога. Феноменален лекар с гигантско сърце, който дава от собствения си джоб за да подобри условията в отделението. Не само той, а и сестрите, които са там от дълги години се опитват да променят общинската простотия, но уви не успяват“, пише той.

В болницата има два Covid етажа, като на първия от тях има една тоалетна, а нито една чешма не работи. Баня също няма. Къпането е възможно единствено и само с антибактериален спрей или мокри кърпички. В стаите няма бутон за повикване на помощ. Има на стените, но нито един не работи.

По думите на Олег нивото на хигиената в болницата е нулево, не се чисти, а повечето санитарите, не помагат на пациентите.

„Непрекъснато се появяват и натрапени нови доктори, пратени от общината, които нямат никакъв опит и вредят на пациента. Имам пусната официална жалба срещу една такава докторка, която открадна лична медицинска техника от мен и без преглед ми постави несъществуващи диагнози. Крадат се скъпи лекарства и консумативи. Вкараха от кардиологоята човек, който се оказа без ковид в моята стая при 4 ковид болни в нея (макар и за няколко часа). Готов съм да разкажа цялата покъртителна история за тези 27 дни“, пише още Олег.