12-годишно дете завърши гимназия и колеж в една и съща седмица

133

12-годишно дете от Северна Каролина използва лондауна по време на пандемията,  за да вземе няколко допълнителни часа в училище. Сега, една година по-късно, Майк Уимър от Солсбъри се готви да завърши гимназия и колеж в една и съща седмица, пишат от CNN

Момчето е успяло на вземе всичките четири години в училище за една, а също така двугодишна асоциирана степен в колеж.

Уимър завърши колежа „Rowan-Cabarrus Community“ на 21 май и гимназията „Concord Academy“ на 23 май.

Но това не винаги е била мечтата на Уимър. Ученикът сподели, че се интересува от роботика, наука и математика. Момчето от малко имало афинитет към технологиите. То получило първия си iPad, когато е било едва на 18 месеца и почти веднага се научило да работи на него.

Познанията си по роботизация и програмиране получих чрез много „проби и грешки“, разказва ученикът.

Уимър е създал и свои собствен стартъп, наречен Reflect Social. Той„съчетава популярни социални медийни платформи с устройства на Internet of Things (IoT), предоставяйки ново динамично социално изживяване“, се казва в уебсайта на фирмата.

Целта на проекта е да опрости начина на работа на интелигентните домашни технологии. „Моята предприемаческа цел е да изградя технология, която дава възможност на хората да живеят по-добре“,обяснява момчето.

Родителите на Майк Уимър споделиха, че много се гордеят с постиженията на своя син.

„Ако едната врата е заключена, той ще намери друг начин да разбере как да постигне целите си“, каза майка му Мелиса Уимър.

Уимър отбеляза, че има много планове за бъдещето си. Той разкри, че е получил  различни предложения за работа в страната и в чужбина.

Въпреки постиженията си Майк е все още дете и не пропуска да отдели внимание и на нормалните  детски занимания.  През свободното си време той обича да играе баскетбол, а също така да и да строи „Lego“.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова