Напрежение пред СРЗИ доведе до бой между лични лекари и охранители

217

След дълго чакане на опашка за ваксина пред столичната РЗИ се стигна до бой между лични лекари и охраната на здравната инспекция.

Наложило се да бъде извикана полиция, която да потуши напрежението. От СРЗИ твърдят, че причината за възникналото напрежение е липсата на организация от страна на личните лекари.

„Такова поведение не подобава на нито един лекар или медицинско лице. РЗИ има правомощия единствено да информира, чрез подадените до нас e-mail адреси, личните лекари на територията на град София, че има налични ваксини и кога – дата и час, РЗИ ще има готовност за раздаването им, което и правим винаги. Многократно директорът на СРЗИ д-р Пенчев разговаря със съсловната организация и столичната ѝ структура за създаването на организация, но за съжаление до този момент няма такава. Напрежението пред сградата на СРЗИ създава сериозни проблеми за работата на структурата. Друг много сериозен проблем се явява и порочната практика един лекар да взима ваксини и за други ОПЛ, което забавя процеса”, заявиха в официална позиция от РЗИ, информира NOVA.

Днес пред Здравната инспекция за ваксини не се е явил нито един личен лекар, казват още от СРЗИ.

По публикацията работи: Мариела Анастасова