Камери са заснели обира на инкасо автомобила на АМ „Струма“ (ВИДЕО)

4931

Вчера маскирани и въоръжени мъже обраха инкасо автомобил на АМ „Струма“. Стана ясно, че задигната сума е около половин милион лева.

Нападателите са били четирима. Грабежът е станал пред очевидци и е записан на охранителни камери. Единият от мъжете от инкасо автомобила е бил леко ранен, след като е получил удар в лицето.

Според разследващите нападателите са избягали в посока Дупница, като издирването им все още продължава. Криминалисти твърдят, че не е изключено зад грабежа да стои добре организирана престъпна група, извършвала подобни престъпления и в миналото. Една от версиите е да е замесен и вътрешен човек.

Целият екшън е запечатан от охранителни камери. Криминалистите и прокурорите от Окръжната прокуратура в Перник ще изземат записите от камерите и вероятно те ще подскажат кои са извършителите.

„Ако си спомним предишни случаи на такива инкасови обири от последните десет години, винаги в една такава ситуация се разследва и участие на вътрешен човек. Било с информация или като съдействие”, коментира в студиото на „Здравей, България” експертът по охрана и сигурност Здравко Дерелиев.

Според него случаят от вчера много наподобява въоръжения грабеж, станал през декември, отново на инкасо автомобил, в района на Перник.

„В двата случая говорим за фирми, които са най-големите в бранша и осъществяват тази дейност професионално и ежедневно. Автомобилът е както трябва да бъде, както беше и в първия случай”, добави Дерелиев.

По думите му, ако органите на реда се задълбочат да търсят приликите между двата грабежа, вероятно по-бързо ще стигнат до извършителите.

По публикацията работи: Мариела Анастасова