Италианец получавал заплата цели 15 години без да ходи на работа

1734

Служител на италианска болница не се е явявал на работа повече от 15 години. Въпреки това, той получавал пълната си заплата през цялото това време.

Салваторе Скумаче, който 15 години не се е явявал на работното си място, получавал заплата, без да се издава. Сега обаче си има неприятности с прокуратурата, която разкри измамата.

Обвинителите оценяват, че Скумаче е получил към 647 000 долара за тези 15 години, в които се водил на работа в болница. Това е един от най-фрапантните случаи на злоупотреба с работно време, с който разследващите са се срещали, пише bg-voice.

Полицията нарече 67-годишният измамник от град Катандзаро „Крал на отсъствията“.

Според властите той първоначално използвал заплахи, за да не бъде издаден и подведен под отговорност заради отсъствията си от местната болница, а след това изпаднал извън полезрението на работодателя си, но през цялото време си получавал заплатата.

Поне на хартия Скумаче се водел служител по сигурността в Pugliese Ciaccio, пише вестник „Унионе Сарда“.

Сега го чакат обвинения в измама, фалшификация и изнудване във връзка с престъпна схема с утежняващи вината обстоятелства. Шест мениджъри в болницата също са обект на разследване дали са замесени в случая, съобщават властите.

Отсъствията на обвиняемия са започнали през 2005, когато се твърди, че „изявена фигура“ е заплашила директорката на болницата и я предупредила да не подава дисциплинарен рапорт срещу Скумаче. Тя се повлияла и се направила, че не забелязва отсъствията, както и че служителят ѝ просто повече не са показал на работното място, въпреки че взема заплата.

След като директорката се пенсионирала, наследникът ѝ на поста поел нещата, без да има представа за „призрака“ в платежната ведомост. Отдел „Човешки ресурси“ също на забелязал нищо.

Не е известно кога схемата се продънила, но миналата година срещу измамника е започнало дисциплинарно действие и властите били уведомени за случая. Скумаче е уволнен и по-късно арестуван в рамките на разследване, наречено „Операция непълно работно време“.

Според следователите арестът е извършен след задълбочено разучаване на ведомостите, проверки на записите за идване на работа и разпити на свидетели.

По публикацията работи: Мариела Анастасова