Ето кои храни могат да ни помогнат да потиснем апетита си

83

Случвало ли ви се е да изпитвате постоянно чувство на глад? Сякаш каквото и да правите и колкото и да се разсейвате нещо все ви влече към хладилника

Обикновено, когато сме стресирани, нашият апетит рязко се повишава. Добрата новина е, че съществуват и храни, които могат да ни помогнат да потиснем постоянното чувство на глад. Ето кои са те:

Авокадо

Авокадото се превърна в супер храна, предпочитана от много хора през последното десетилетие. С него могат да се приготвят редица десерти, салати, разядки и ястия. То съдържа здравословни мазнини, които ни засищат.

Канела

Счита се, че канелата не само потиска апетита, но и играе важна роля в топенето на мазнини. Неслучайно тази подправка бива препоръчвана на хора, които целят да отслабнат. Тя може да бъде добавяна към десерти, напитки, салати, а дори и месни ястия.

Ядки

Ядките съдържат полезни мазнини, протеини и въглехидрати с нисък гликемичен индекс и фибри, благодарение на което освобождават енергия бавно в тялото и го поддържат сито дълго време.

Трябва да се има предвид, че ядките са калорична храна. 30 грама сурови бадеми съдържат 160 калории, 14 грама мазнини, 6 грама въглехидрат (3 фибри), 6 грама протеин.

Ябълки

Ябълките съдържат вид разтворими фибри, наречени пектин. Пектинът редуцира количеството на захар, абсорбирана от кръвния поток след хранене, предотвратявайки голямо повишаване на кръвната захар, което би довело и до съхранение на мазнини, както и нужда от сладки храни.Ябълката се комбинира перфектно с канела и би могла да ви държи сити до 2 часа.

Черен шоколад

Черният шоколад има редица ползи върху организма. Ако го похапвате редовно, сигурно е, че ще отслабнете. Разбира се, всичко опира до количествата, които консумирате. Не си мислете, че ако изядете 100 грама шоколад, това няма да се отрази на фигурата ви. Би било твърде хубаво, за да е истина. Яжте здравословно, спортувайте редовно, правете онези неща, които ви карат да се чувствате щастливи и сами ще усетите как апетитът ви намалява!

Източник: Actualno

По публикацията работи: Ралица Димитрова