Ето коя е първата страна от ЕС, която ще въведе дигиталните сертификати за пътуване (ВИДЕО)

62

Франция стана първата държава-членка на ЕС, която започна да тества дигиталният сертификатът при пътуване като част от общоевропейска схема, за подпомагане на туризма по време на пандемия, съобщават от The Guardian

Приложението TousAntiCovid е част от програмата  за проследяване на контакти в страната. То е настроено, за да съхранява резултатите от Covid тестовете на мобилните телефони на пътуващите и се изпробва при полети до Корсика и отвъдморски департаменти от тази седмица.

Процесът ще бъде удължен от 29 април, за да включва сертификати за ваксинация, а системата в крайна сметка може да бъде приета за публични събития като концерти, фестивали и търговски панаири, макар и не за барове и ресторанти.

 Френският процес ще бъде част от „подсилена, консолидирана и стандартизирана“ общоевропейска система, каза министърът на цифровия преход Седрик О, като вече се водят разговори с няколко държави и авиокомпании, за да се осигури ранно признаване.

Този процес ще бъде част от „подсилена, консолидирана и стандартизирана“ общоевропейска система, каза министърът на цифровия преход Седрик О. Той сподели, че вече се водят разговори с няколко държави и авиокомпании, за да се гарантира ранното му признаване.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова