McDonald’s плаща $50 на хората, явили се на интервю за работа при тях. Вижте защо

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Заведенията от американската верига за бързо хранене във Флорида е измислила интересен начин да привлече нови служители към компанията. Те са решили да платят по 50 долара на всеки служител, който пожелае да се яви на интервю при тях

Според собственика на 60-те ресторанта на McDonald’s в района на Тампа, Флорида Блейк Каспър идеята е на генералния мениджър.

Каспър обаче твърди, че дори и наградата от $50 не е убедила много хора да кандидатстват за длъжността. По думите му бонусите и възможността за кандидатстване чрез текстово съобщение имат по-голяма популярност. Само през миналата седмица в неговите 60 ресторанта са наети 115 нови работници.

- Реклама -

Недостигът на работна ръка принуждава Каспър и други собственици да повишат заплатите. Каспър заяви, че обмисля да увеличи началната заплата от 12 на 13 долара на час, в опит да привлече повече хора.

Скорошно проучване на Националната федерация за независим бизнес установява, че 42% от собствениците на малък бизнес имат работни места, които не могат да запълнят.

Според анализаторът на Credit Suisse Лорън Силберман сред хората цари страх, което им пречи да кандидатстват за подобни работни места. „Това са работници от първа линия, а ние все още сме в разгара на пандемия“, заяви той.

Въпреки това, работниците имат повече възможности, отколкото в миналите години, включително факта, че търговци на дребно гарантират 15 долара на час начална заплата и работни места, които предлагат повече гъвкавост.

Липсата на работници принуди някои вериги да забавят отварянето на ресторанти на закрито.

Източник: Money.bg

По публикацията работи: Ралица Димитрова

- Реклама -