Над 20 души загинаха след тежка катастрофа между автобус и камион в Египет

53

Автобус се преобърна при опит да подмине камион по магистрала в Южен Египет във вторник, причинявайки силен сблъсък. При катастрофата са загинали поне 20 души, а трима души са пострадали

Автобусът е пътувал от Кайро, когато се е обърнал и е бил ударен от камиона на път в южната провинция Асиут, на 320 километра (199 мили) южно от Кайро, се казва в изявление на губернатора на Асиут Есам Саад. И двете превозни средства са се запалили, съобщават от AP.

Снимки, публикувани от кабинета на губернатора, показват изгорял автобус, докато спасителните екипи търсят оцелели. Жертвите са откарани в близките болници, се казва в съобщение на местните медии.

Пътнотранспортните произшествия убиват хиляди души всяка година в Египет, който има лоши показатели за безопасност на транспорта. Катастрофите са причинени най-вече от превишена скорост, лоши пътища или лошо прилагане на законите за движение.

Официалната агенция за статистика на страната съобщава, че около 10 000 пътнотранспортни произшествия са станали през 2019 г., последната година, за която са налични статистически данни, като над 3480 загинали. През 2018 г. е имало 8 480 автомобилни катастрофи, причиняващи над 3080 смъртни случая.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова