Мъж подари на приятелката си ДНК тест, оказаха се роднини (ВИДЕО)

1512

ДНК-тестовете са един необикновен и интересен подарък, който може да подарите на своите близки, особено ако искат да научат повече за своето родословно дърво. Но съществува и малка опасност те да разкрият някои неудобни истини за вас

Точно това се случва и с потребителят на TikTok, Матилда. Жената знаела много малко неща за своето семейство. Заради това нейният приятел решил да я изненада, като и подари ДНК – тест за нейния рожден ден, пишат от The Sun.

 „Бившият ми ми подари един от тези ДНК комплекти – майка ми е осиновена и  не познавах биологичния си баща. Аз най-вече се интересувах от здравната информация, за да видя дали има какво да внимавам.“ – споделя Матилда.

Приятелят на Матилда решил да закупи един тест и за себе си от любопитство. След един месец Матилда и приятелят и получили резултатите от тестовете. Докато преглеждала списъка с генетичните си роднини, жената останала силно учудена.

„Превъртях надолу и се обърнах към гаджето си по това време и му казах:„ Хей, това е доста странно, аз имам роднинска връзка с момче със същото име като твоето. И така осъзнах, че съм се срещала с мой близък роднина“ – разказва Матилда.

В последващо видео Матилда, обяснява, че според ДНК-теста, тя и гаджето и се оказали трети братовчеди и имат редица общи пра-пра-баби и дядовци.

Резултатите от теста подтикнали Матилда да изследва страната на семейството на своя биологичен баща и тогава тя разбрала, че роднина е направила генеалогичен доклад от 1500-те години.

Тя продължи: „Въз основа на информацията от това изследване, както и процента на ДНК, който споделихме с бившия ми, всъщност съм почти сигурна, че сме трети братовчеди от страна на прабаба ми по бащина линия. „

Видеоклиповете на Матилда са събрали над 540 000 гледания и са подтикнали хората да споделят собствения си опит за ДНК тестовете, които са променили живота им.

Един от потребителите на социалните мрежи пише: „Леля ми и чичо ми не разбраха, че са братовчеди, докато не се ожениха около 10 години“.

Друг добавя: „Лол същото момиче – излизах с братовчед си и учих с него в продължение на две години, преди да разбера“.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова