Разкриха потробности за стрелбата в Париж

67

Стрелба избухна пред една от болниците в Париж през вчерашния ден, Непознат нападател застреля мъж и рани жена, преди да избяга местопроизшествието със скутер

Според данни на силите за сигурност във френската столица 33-годишната жертва на престъплението е била свързана с организирана престъпна групировка. „Този човек е бил следствен по няколко дела за предумишлени убийства„, посочиха от властите.

Както вече писахме, на 12 април неизвестен мъж откри огън пред парижката клиника „Анри Дюнан“. Вследствие на стрелбата загина един човек, а охранителката все още в тежко състояние.

Очевидци, цитирани от британската медия, разказаха, че нападателят е бил облечен в черно и носел каска. Той е действал хладнокръвно. „Мъжът, след като простреля двамата, си тръгна пеша от местопрестъплението и едва след около 500 метра се качи на мотопед“, сподели свидетел.

От прокуратура в Париж заявиха за започнато разследване на предумишлено убийство и нанасяне на тежки телесни повреди. „Ние не смятаме, че престъплението не е свързано с тероризъм“, заявиха от обвинението пред BBC.

По публикацията работи: Ралица Димитрова