България

Официално: ЦИК обяви имената на новите народни представители(СПИСЪК)

ЦИК официално обяви имената на новите депутати в 45-ото Народно събрание. Избирателната комисия уточнява, че кандидатите, които са избрани в два многомандатни района, са длъжни да обявят от кой ще влязат.

Равносметката е, че в 45-ия парламент влизат: ГЕРБ – СДС със 75 народни представители, „Има такъв народ“ – с 51, а БСП – са с 43 депутати. ДПС са получили 30 мандата, „Демократична България“ – 27, а „Изправи се! Мутри вън!“ – 14, научаваме от официалния сайт на ЦИК.

От Благоевград ГЕРБ-СДС ще има четирима депутати, трима от които с опит в предишен парламент – Стефан Апостолов, Александър Мацурев и Георги Динев, а четвъртият – общинският съветник от Сандански Стоян Стоев. Народни представители на „Има такъв народ“ ще бъдат юристите Илко Стоянов и Георги Попов, а от „БСП за България“ – досегашните депутати – хематологът проф. Георги Михайлов и Богдан Боцев. ДПС ще има двама депутати – или досегашните Халил Летифов и Йордан Цонев, които са и зам.-председатели на партията, или Елхан Кълков и Ибраим Зайденов, ако първите влязат от други региони. Общинският съветник и юрист Иван Димитров ще бъде депутат от „Демократична България“.

От Бургас ГЕРБ-СДС ще има четирима депутати Любен Дилов-син, Ивелина Василева, Деница Николова и Димитър Петков, като Дилов, Василева и Петков имат опит като народни представители, а Николова е експерт по европейски политики. Трима са депутатите на „Има такъв народ“ – сценаристът Ивайло Вълчев, дипломатът Димитър Гърдев и Александър Марков. Досегашните депутати от „БСП за България“ Петър Кънев и Тодор Бойчев печелят нови мандати. В парламента от ДПС влизат досегашният депутат Севим Али и Ешереф Ешереф, председател на местната структура. Общинският съветник Димитър Найденов ще бъде депутат от „Демократична България“, а колегата му Живко Табаков заедно с юриста Драгомир Ошавков – от „Изправи се! Мутри вън!“.

От Варна ГЕРБ-СДС ще има петима депутати – здравният министър проф. Костадин Ангелов, студентът Славена Точева, диригентът Страцимир Павлов, настоящият депутат Таня Петрова и спортният министър Красен Кралев. Ако Ангелов и Кралев влязат от други листи – Павел Христов и Владимир Вълчев. Депутати на „Има такъв народ“ ще бъдат финанситът Любомир Каримански, управителят на фирма Бойко Кафеджиев, Ивайло Кожухаров и Кирил Симеонов, а се очаква Слави Трифонов да е депутат от Стара Загора. От „БСП за България“ в парламента влизат местният лидер Борислав Гуцанов и Филчо Филев, който е бил кмет на Провадия, а от ДПС – досегашният депутат Ерджан Ебатин. „Демократична България“ ще има двама депутати – музикантът Стоян Михалев и адвокатът Стела Николова, а „Изправи се! Мутри вън“ – един – Татяна Дончева, предава „Дневник“.

От Велико Търново от листата на ГЕРБ-СДС влизат проф. Костадин Ангелов и проф. Любомира Попова, като може и издателят Димитър Николов да е депутат, ако Ангелов влезе от Варна. Народни представители на „Има такъв народ“ трябва са имунологът Андрей Чорбанов и адвокатът Момчил Иванов, но може би юристът Христо Дончев ще заеме мястото на имунолога. От „БСП за България“ влизат досегашните депутати Явор Божанков и Весела Лечева, а от ДПС – 29-годишният Мастън Мастънов. Общинският съветник и юрист Калоян Янков ще е депутат от „Демократична България“.

От Видин има двама депутати от ГЕРБ-СДС – отстранената от партията на Слави Трифонов Росица Кирова и художникът Александър Матеев. От „БСП за България“ влиза досегашният депутат Филип Попов, а от „Има такъв народ“ – юристът Иво Атанасов.

От Враца също има двама депутати от ГЕРБ-СДС – регионалният министър Петя Аврамова и досегашният депутат Красен Кръстев. От „Има такъв народ“ в парламента влиза Георги Георгиев, а от „БСП за България“ – досегашният депутат – актьорът Анастас Попдимитров. ДПС има един депутат – или зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, или Цветан Енчев, а „Изправи се! Мутри вън!“ – юристът Андрей Вълчев.

Депутати на ГЕРБ-СДС от Габрово са вицепремиерът Томислав Дончев и областният управител Невена Минева, на „БСП за България“ – автомобилният състезател Крум Дончев, а на „Има такъв народ“ – финансистът Любомир Каримански или Деляна Пешева.

От Добрич от ГЕРБ-СДС влизат социалният министър Деница Сачева и Красимир Николов, представен като магистър по информатика, а от „Има такъв народ“ – Дилян Господинов. Депутат от „БСП за България“ ще е юристът и областен лидер Мая Димитрова, а от ДПС – досегашният депутат Хасан Адемов. От „Демократична България“ влиза екологът Албена Симеонова.

От Кърджали ще има трима депутати на ДПС – Мукаддес Налбант и Байрам Байрам и досегашният Адлен Шевкед, тъй като лидерът Мустафа Карадайъ влиза от Шумен. Председателят на предишния парламент Цвета Караянчева влиза от ГЕРБ-СДС, а режисьорът Максим Генчев – от „Изправи се! Мутри вън!“.

От Кюстендил депутати ще са външният министър Христо Терзийски и председателят на общинския съвет Михаела Крумова (ГЕРБ-СДС), досегашният народен представител Румен Георгиев („БСП за България“) и Антон Адамов на място на главния секретар на „Има такъв народ“ Виктория Василева.

От Ловеч в парламента влизат зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и депутатът от 43-ия парламент Иван Миховски (ГЕРБ-СДС), зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова и бившият депутат от ДПС Рушен Риза, както и Цветелина Георгиева от „Има такъв народ“.

Депутати от Монтана ще са досегашният депутат от ГЕРБ Ирена Димова и секретарят на СДС Илия Лазаров, досегашният депутат от „БСП за България“ Атанас Костадинов, бившият депутат от ДПС Димитър Аврамов и земеделецът Пламен Абровски от „Има такъв народ“.

От Пазарджик депутати от ГЕРБ-СДС ще са вицепремиерът Екатерина Захариева, депутатът от 43-ия парламент Димитър Гечев и областният управител Стефан Мирев. От „БСП за България“ влизат финансистът Пламен Милев и преподавателят Петя Цанкова, а от ДПС – регионалният лидер Юмер Хамза и досегашният депутат Сергей Кичиков. Депутати на „Има такъв народ“ ще са репортерът Станислав Балабанов и Тодор Василев.

От Перник депутати ще са финансовият министър Кирил Ананиев и правосъдният министър Десислава Ахладова (ГЕРБ-СДС), бившият депутат Стоян Мирчев („БСП за България“) и експертът в областта на водите Галя Бърдарска („Има такъв народ“).

От Плевен депутати от ГЕРБ-СДС ще са проф. Григор Горчев, Александър Николов, който е представен като юрист, както и дългогодишният депутат Пламен Тачев. От „Има такъв народ“ влизат адвокатът Радостин Василев, полк. Александър Александров и учителката Юлия Чортленева, от „БСП за България“ – досегашният депутат проф. Румен Гечев и юристът Илиян Йончев, а от ДПС – пиарът и досегашен депутат Велислава Кръстева.

От Пловдив-град след като лидерът Бойко Борисов поиска да бъде заличен от листите по процедурата „Пеевски“ (още за заличените четете тук) от ГЕРБ-СДС влизат бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, бившият депутат Вежди Рашидов и експертът Радослав Чолаков, а от „Има такъв народ“ – сценаристът и зам.-председател на партията Тошко Йорданов, световният шампион по шах Антоанета Стефанова и Теодора Пенева. От „БСП за България“ депутати ще са досегашният проф. Иво Христов и общинският съветник Иван Петков-Бебето, а Корнелия Нинова се очаква да влезе от София. От „Демократична България“ влизат издателят Манол Пейков и университетският преподавател-математик Ивайло Старибратов, а от „Изправи се! Мутри вън!“ – Мария Капон.

Депутати от Пловдив-област ще са областният управител Дани Каназирева, бившите депутати Младен Шишков и Данка Люртова (ГЕРБ-СДС), също и колегите им Манол Генов и Веска Ненчева („БСП за България“ плюс адвокат Енко Найденов), Рамадан Аталай (ДПС) и Румен Йончев („Изправи се! Мутри вън!“). В парламента ще са още офицерът Велизар Шаламанов („Демократична България“) и бизнесменът Танер Тюркоглу и Лъчезар Бакърджиев („Има такъв народ“).

От Разград ще има двама депутати от ДПС – зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ – двамата с опит в парламента. Бившият депутат Десислава Атанасова пак влиза от ГЕРБ-СДС, а сценаристът Драгомир Петров – от „Има такъв народ“.

Депутати от Русе от ГЕРБ-СДС ще бъдат спортният министър Красен Кралев, досегашният депутат Пламен Нунев, а ако Кралев влезе от Варна – и здравният мениджър Алисе Муртезова. От „Има такъв народ“ влизат местният координатор Светлин Стоянов, Васил Георгиев и Билян Кършовски. Депутатите на „БСП за България“ ще са досегашният Крум Зарков и общинският съветник Пламен Рашев, а на ДПС – досегашният депутат Бюрхан Абазов.

Четиримата депутати от Силистра са Тодор Тодоров от ГЕРБ-СДС, Вяра Емилова от ръководството на БСП, Джевдет Чакъров, който е бил народен представител от ДПС, както и Петър Димитров от „Има такъв народ“.

От Сливен от ГЕРБ-СДС влизат земеделският министър Десислава Танева и досегашният депутат Мария Белова, от „Има такъв народ“ – Владимир Русев, който имал фирма за транспортни услуги, а от БСП – зам.председателят й Атанас Зафиров. Депутат от „Демократична България“ ще е зам.-председателят на ДСБ Димитър Сяров. От ДПС влиза Хатидже Георгиева.

Четиримата депутати от Смолян ще са досегашният шеф на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова, журналистът Александър Симов от БСП, досегашният депутат от ДПС Хайри Садъков и сценаристът Александър Вълчев от „Има такъв народ“.

От 23 район в София от „Демократична България“ влизат ген. Атанас Атанасов, изборният експерт Антоанета Цонева, Петър Маринов от ДСБ, юристът Надежида Йорданова, икономистът Георги Ганев и Иван Велов. Депутати ще са и лидерът на СДС Румен Христов и настоящите депутати от ГЕРБ Александър Ненков, Димитър Главчев и Милена Дамянова. От „Има такъв народ“ влизат проф. Андрей Чорбанов, юристът от Народното събрание Ива Митева и Андрей Михайлов. От БСП депутати са досегашният Христо Проданов и Благовест Кирилов, а от „Изправи се! Мутри вън“ – Мая Манолова.

От 24 район в София от „Демократична България“ депутати ще са съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев, Ивайло Мирчев от „Да, България“, Мартин Димитров и Цецка Бачкова от ДСБ. От ГЕРБ-СДС депутати са транспортният министър Росен Желязков и досегашните избраници Тома Биков и Евгения Алексиева, а от „Има такъв народ“ – експертите Мика Зайкова (анализатор на социални политики) и Николай Радулов (сигурност). От „БСП за България“ влизат досегашният депутат Георги Свиленски и избраният с преференции Борис Цветков, а от „Изправи се! Мутри вън!“ – пиарът Арман Бабикян.

От 25 район в София от „Демократична България“ депутати ще са Христо Иванов, съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов и районният зам.-кмет Бонка Василева, а от ГЕРБ-СДС – бившият външен министър Даниел Митов и досегашните депутати Анна Александрова, Лъчезар Иванов и Христо Гаджев, след като премиерът Бойко Борисов се отказа. Депутати от „Има такъв народ“ ще са сценаристът Филип Станев, Пламен Данаилов и Пламен Николов. От БСП влизат лидерът Корнелия Нинова и журналистът Иван Гранитски, а от „Изправи се! Мутри вън!“ – адвокат Николай Хаджигенов и Валентина Василева от ЕНП.

Депутати от София-област от ГЕРБ-СДС ще бъдат бившите министър Младен Маринов и Николина Ангелкова и бившият депутат Валентин Милушев. От „Има такъв народ“ депутати ще са секретарят Виктория Василева и Георги Георгиев, или Никола Кръстев. От „Демократична България“ депутат ще е пулмологът д-р Александър Симидчиев. От БСП влиза бившият депутат Иван Ченчев. От ДПС трябваше да е избраният с преференции Александър Методиев-Бат Сали, но той снощи е поискал да бъде заличен от листата, както няколко избрани с преференции кандидати на ДПС, в т.ч. и този след него – Руслан Коларов, и така в парламента влиза Цветан Енчев – областен председател на партията с опит в държавната администрация основно като юрисконсулт по министерства (как ДПС кара избраните с преференции да се отказват четете тук и тук).

Депутати от Стара Загора ще са досегашният депутат Маноил Манов, Илиана Жекова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов, а от „Има такъв народ“ – Слави Трифонов, Тихомир Тенев и счетоводителят Живка Железова. Депутати Георги Гьоков и Драгомир Стойнев пак влизат от БСП, а от ДПС – д-р Тунджай Йoзтюрк. Юрист-конституционалист и преподавател в Софийския университет Атанас Славов ще е депутат от „Демократична България“, а Светослав Колев – от „Изправи се! Мутри вън!“.

Четиримата депутати от Търговище ще са енергийният министър Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС), досегашният депутат Кольо Милев (БСП) и колегата му от ДПС Джейхан Ибрямов и Имрен Мехмедова.

От Хасково депутати ще са бившите народни представители Георги Станков и Делян Добрев и икономистът Сашо Савов от ГЕРБ-СДС, както и Силви Петров – от „Има такъв народ“, журналистът Велизар Енчев от „БСП за България“, младежкият лидер Сезгин Мехмед – от ДПС, общинският съветник от Димитровград, местен лидер на ДСБ и собственик на аптека Катя Панева – от „Демократична България“ и Минко Ангелов от „Изправи се! Мутри вън!“.

Депутати от Шумен ще са просветният министър Красимир Вълчев и бизнесменът инж. Илтер Бейзатов от ГЕРБ-СДС, лидерът Мустафа Карадйъ и бившият депутат Хамид Хамид от ДПС, Иван Иванов – от БСП и Йордан Стоянов – от „Има такъв народ“.

Четиримата депутат от Ямбол ще са досегашният Кристиан Вигенин от БСП, д-р Димитър Рунков от ГЕРБ-СДС, Станчо Ставрев от „Изправи се! Мутри вън“ и Златомира Карагеоргиева-Мострова – от „Има такъв народ“.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Росен Гацин

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди един ден
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди един ден
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца