Принц Уилям се скара със стар приятел заради брат си Хари

290

Принц  Уилям е прекратил дългогодишното си приятелство с телевизионния водещ Том Брадби, пишат британски медии. Причината затова е, че журналистът е застанал на страната на Хари и Мегън, вместо на неговата

Двамата се познават от повече от 20 години, въпреки това Уилям се чувствал предаден от постъпката на своя приятел.

Твърди се, че херцогът на Кеймбридж е „останал раздразнен“ от факта, че Брадби е останал близък с брат му, след като той и Меган Маркъл са напуснали кралското семейство.

„Приятелството между Уилям и Том вече е свършило. Херцогът се чувства разочарован от Брадби и начина, по който е постъпил през последните няколко месеца“ – споделя  вътрешен човек на кралското семейство пред Mail Online.

„Уилям е чувствителна душа и вярва, че е във времена на криза, разбираш кои са твоите истински приятели. Би било справедливо да се каже, че Брадби не е бил един от тях. “ – каза още той.

Брадби работи в ITV News и отразяваше турнето на Меган и Хари в Африка. Именно той зададе повратния въпрос на Маркъл: “Добре ли си?”, от който реално започнаха нападките срещу кралското семейство. Тогава Меган отговори “Малко хора ме питат дали съм добре. Това, което се случва зад кадър е доста реално и за мен е наистина трудно” – каза тогава тя.

От своя страна Хари призна пред Брадби, че той и брат му са тръгнали по различни пътища в дадения момент.

Източникът от кралският двор сподели още, че служителите в Двореца са още по-ядосани от поведението на журналиста, тъй като смятат, че тонът на неговите репортажи е доста про Хари и Меган, а това е било особено трудно за приемане предвид приятелството му с Уилям.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова