Американската администрация обмисля нови санкции срещу Москва

70

Американската администрация обмисля нови санкции срещу Москва и евентуално гонене на руски дипломати-шпиони, съобщи Bloomberg, позовавайки се на три източника, запознати със ситуацията

„В Белия дом е извършен анализ на руските злодеяния. Във връзка с това е разработен план, насочен за неутрализирането на агенти на Москва“, посочва агенцията,  позовавайки се на източници от Вашингтон.

В пакета от мерки се предвижда на съответните служби (Централното разузнавателно управление, Агенцията за национална сигурност, службите за контраразузнаване към въоръжените сили на САЩ и други) по разкриването на служители в дипломатически мисии, извършващи дейности, несъвместими с техния статут.

„Администрацията на президента Джо Байдън обвинява Русия в опит за намеса в президентските избори в САЩ (на 3 ноември 2020 г.), както и в извършаване на масирани кибератаки срещу американски компании и институции“, припомни агенцията.

„Най-вероятно Белият дом ще ограничи издаването на визи на руски граждани, ще замрази активи на руски физически и юридически лица в САЩ и забрани на американски граждани и фирми да търгуват с руски активи“, предположи агенцията.

По публикацията работи: Ралица Димитрова