Лош старт за Пиронкова на турнира в Чарлстън: Загуби мач от 17-годишна тенисистка

44

Още на старта на WTA 500 в Чарлстън, Цвети Пиронкова отпадна от турнира. В мач от първия кръг, българската тенисистка загуби от Кори Гоф с резултат 3:6, 0:6.  

На зеления клей в американския град българката изигра един от по-слабите си мачове след завръщането на корта и с много непредизвикани грешки подпомогна значително задачата на 14-ата в схемата.

На свой ред 17-годишната Гоф за пореден път демонстрира огромния си потенциал, игра много разнообразно и използва отлично грешките и неувереността на ракета №1 на България.

Единствените три гейма за Пиронкова на корт „Алтеа Гибсън“ бяха последователни при 0:4 в първия сет. За съжаление пловдивчанката не успя да се възползва от този момент като пропусна и три брейкбола за 4:4, след което до края на мача не спечели нито един гейм, пише Gong.bg.

За бившата шампионка при девойките от Ролан Гарос това бе едва трети мач на клей на ниво WTA, но тя демонстрира, че на зелената настилка в Чарлстън се чувства много комфортно.

През първия сет Гоф имаше леки проблеми с началния си удар като направи 6 двойни грешки. През втората част обаче такива нямаше, а през целия мач тя си служеше добре на първи сервис, печелейки 78% от точките, изиграни на него.

Големи трудности на сервис имаше Пиронкова, която спечели едва 46% на първи и 32% на втори сервис, което доведе до общо 13 брейкбола, от които американката реализира 6.

За крайния резултат спомогнаха и многото непредизвикани грешки на българката в разиграванията от дъното на корта, както и при излизанията на мрежата.

Така за първи път от завръщането си на корта Пиронкова губи още на старта в турнир, в който участва.

За нея предстои завръщане в Европа, където в следващите седмици ще продължи участието си на клей. За Гоф следва втори кръг срещу Людмила Самсонова.

По публикацията работи: Мариела Анастасова