Проф. Рачев обяви кога да очакваме последния сняг и кога свършва студа

119

„За последно в сряда ще има сняг, обещавам“, каза проф. Рачев.

Студен фронт ще нахлуе в България и в сряда в Западна България дъждът ще бъде премесен със сняг. Повече ще вали в Югоизточна България. В планините ще се образува нова снежна покривка.

„Последният сняг е утре. Картата е от 15ч. утре. Ето го любимото лилаво, което ще пренесе снега. Ако времето през пролетта е еднакво, ще бъде лошо. По-добре да задържи вегетацията при плодните дръвчета и после взривно да нараснат“, каза той в ефира на bTV.

Кадър: bTV

Днес обаче времето ще бъде топло и слънчево. Само над югоизточните райони ще се заоблачи и ще превали. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а за София -1. Дневните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, за София – 14.

В събота и неделя времето ще бъде хубаво, а температурите ще достигнат 15-16 градуса.

От началото на следващата седмица температурите ще се повишат още и ще достигнат 18 градуса.

„Червената линия са максималните, а синята линия са минималните. Дори да има нещо, при положение, че минималните температури са типично ранно пролетни. Към 14-15 има едно смущение, след което продължаваме до 23, когато отново ще има превалявания и до края на месеца ни чака хубаво пролетно време“, заключи проф. Рачев, показвайки последната карта.

По публикацията работи Снежина Раева