Австралийската диетоложка Ребека Гауторн разкри кои са ползите от различните видове шоколади, като сравни калоричността им, пише в. „Дейли мейл.“
Наред с млечния и тъмния вариант, специалистката анализирала и веганския шоколад, при който не се използва мляко и други животински продукти.
Напук на очакванията, с най-малка калоричност се оказал млечният шоколад. Той съдържал два пъти по-малко наситени мазнини, в сравнение с веганския, който от мнозина се счита за по-полезен. Тъмният шоколад също отстъпил на млечния по тези показатели, но в по-малка степен, пише NOVA.
„Ако вие предпочитате тъмния или веганския шоколад, продължавайте да ги консумирате“, казва Гауторн. „Но ако ги предпочитате само заради калоричността им и ги считате за по-полезни, по-добре си похапвайте от млечния“.
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment